METEN IS WETEN. IS BESPAREN.
CV debiet meten – Essentieel voor de goede werking van verwarmingsinstallaties (én koelinstallaties) is dat de waterhoeveelheden zijn afgestemd op het af te geven vermogen van radiatoren of andere warmtewisselaars. Disbalans betekent onnodige energieverspilling. Oók bij nieuwbouw. Echter, met het goed afstellen van uw cv – waterzijdig inregelen (WZI) – kunt u zomaar 10 tot 20 % besparen.
Als uw cv niet is ingeregeld, is het niet de vraag óf dit alsnog moet gebeuren, maar of u het zelf doet, óf dat u er een specialist bijhaalt.
OPLOSSING: inregelen m.b.v. een clamp-on ultrasone flowmeter
- meten vanaf de buitenkant v/d leiding (d.m.v. opklembare sensoren)
- zonder uitschakelen van koud- of warmwaterinstallatie
- hoogst haalbare nauwkeurigheid van 0,5%
- ΔT bepaling d.m.v. gepaarde PT100 temperatuursensoren
- voor nagenoeg alle vloeistoffen, type leidingmaterialen en diameters
- geen warmte- of koude-overlast tijdens het afstellen
- snel en makkelijk in het gebruik
- meetrapportage op verzoek
CV debiet meten – de ultrasoon methode
De meest nauwkeurige manier van waterzijdig inregelen is volgens de ultrasoonmethode. Met een ultrasone flowmeter wordt het debiet gemeten in liters per uur tot 2 cijfers achter de komma. Aan de hand hiervan wordt de instelling per radiator bepaald. Afwijkingen van 20 tot 30 %, zoals bij de temperatuurmethode, zijn uitgesloten. Geen sprake van twijfel of terugkomen voor nieuwe metingen.
CV debiet meten – specialistisch werk
Waterzijdig inregelen vereist een specialistische kennis en inzicht in de werking van de regelinstallatie.
Bijkomend voordeel van waterzijdig inregelen is dat eventuele installatiefouten aan het licht komen. Voorwaarde voor een goed functionerende inregeling is namelijk dat het debiet klopt. Onze procedure is inclusief het op de juiste waarde instellen van de pomp(en), de controle en de werking van de installatie.